Το τηλεοπτικό κανάλι Θράκη ΝΕΤ Έβρου, όπως έγινε γνωστό, έλαβε κυβερνητική χρηματοδότησε συνολικού ύψους 32.400 ευρώ από τη Λίστα Πέτσα. Αντί όμως να αναμεταδίδει έγκυρες οδηγίες διοργάνωνε εκπομπές που έδινε οδηγίες στους πολίτες για το πώς μπορούν να αντιδράσουν νομικά απέναντι στην επιβολή χρήσης μάσκας.

Για το θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση για το «πως γίνεται να έχει λάβει χρήματα ένα κανάλι που εξηγεί στους πολίτες πως μπορούν να προστατευτούν νομικά απέναντι στην υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας και την υποχρεωτική απομόνωση ατόμου σε περίπτωση διάγνωσης του νέου κορονοϊού.

«…Περιμένουμε από τον κ. Πέτσα να εξηγήσει στους πολίτες γιατί έδωσε δημόσιο χρήμα με πρόσχημα την πανδημία, σε αρνητές μάσκας και συνομωσιολόγους. Αν δεν μπορεί, ας μας εξηγήσει τουλάχιστον πως παράγεται το «αδρενόχρωμα». (Το αδρενόχρωμα είχε ακουστεί κατά τη διάρκεια αυτής της ανεκδιήγητης εκπομπής…)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στη σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η εκστρατεία ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου του 2020. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου. Οι ημερομηνίες μιλούν από μόνες τους. Η σύνδεση περνάει στη σφαίρα του αντιπολιτευτικά γελοίου. Αποδοκιμάζουμε κάθε μετάδοση περιεχομένου που προσκρούει στην επιστημονική αντίληψη και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας. Εκθέτει μάλιστα όποιον δημιουργεί θόρυβο γύρω από τέτοιες παράλογες και ανορθολογικές απόψεις και τον ΣΥΡΙΖΑ που τον αναπαράγει. Ας προσέχουν λοιπόν μήπως στον κατήφορο που έχουν πάρει συναντηθούν με ανάλογες περιθωριακές απόψεις».

Η απάντηση προκάλεσε την ακόλουθη τοποθέτηση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
«Του κυβερνητικού εκπροσώπου του φάνηκε «γελοία» η κριτική γιατί χρηματοδότησε, με δημόσιο χρήμα, κανάλι που σε εκπομπή του χαρακτηρίζει τον κορονοϊό και τη χρήση μάσκας «συνομωσία» και καλεί πολίτες σε αυτοδικία.

Δεν του φάνηκε «γελοίο» ότι δύο μέρες κρύβεται για να μην απαντήσει στις αποκαλύψεις.
Δεν του φάνηκε «γελοίο» ότι σήμερα αποδοκιμάζει αυτό που πριν λίγους μήνες χρηματοδότησε με την υπογραφή του αδιαφανώς και με λεφτά των φορολογουμένων.
Δεν του φάνηκε «γελοία» ούτε καν η απάντησή του.
Δυστυχώς, το μόνο που δεν είναι γελοίο στους χειρισμούς του κ. Πέτσα, αντίθετα είναι πολύ σοβαρό, είναι οι ευθύνες του για το όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ