Η Βρετανία, από τη Δευτέρα θα μπορεί να προσδοκά την ανοσία της αγέλης στον κορονοϊό, σύμφωνα με τη μελέτη του βρετανικού Πανεπιστημίου University College London (UCL), που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα. Υπολογίζεται ότι το ποσοστό των πολιτών που θα έχουν αναπτύξει αντισώματα κατά του κορονοϊού – είτε μέσω εμβολιασμού είτε λόγω προηγούμενης προσβολής τους από άλλον κορονοϊό – θα φτάσει το 73,4% έως στις 12 Απριλίου ποσοστό που θα είναι αρκετό, ώστε η Βρετανία να αρχίσει να παίρνει ανάσες.

Ο υπολογισμός αυτός, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόβλεψη του Imperial College του Λονδίνου, που κάνει λόγο για ανοσία ποσοστού 34% του πληθυσμού έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι επίσημοι υπολογισμοί από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), που βασίζεται σε τακτικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, ανέφεραν ότι την εβδομάδα έως τις 14 Μαρτίου το 54% του πληθυσμού της Αγγλίας είχε αντισώματα κατά του κορονοϊού. Έκτοτε το εμβόλιο έχει χορηγηθεί σε ακόμα 7,1 εκατομμύρια πολίτες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 100.000.Πιστεύεται ότι ένας στους 10 ανθρώπους έχει επίσης κάποια έμφυτη ανοσία που απέκτησε από λοιμώξεις άλλων κορονοϊών, αλλά και πολίτες με ανοσία μέσω μεγάλης ποσότητας των λεγόμενων Τ-λεμφοκυττάρων, τα οποία δεν ανιχνεύονται στα τεστ αντισωμάτων. Ο καθηγητής Καρλ Φρίστον από το UCL δήλωσε στην The Daily Telegraph εντυπωσιασμένος από τις εκτιμήσεις για την ανοσία της αγέλης και ότι το ποσοστό 70% συλλογικής ανοσίας προκύπτει αν αναλογιστεί κανείς ότι πάνω από το 50% του ενηλίκου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, ότι περίπου το 42% των πολιτών έχει εκτεθεί στον κορονοϊό και ότι ένα 10% έχει προϋπάρχουσα ανοσία.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ