Στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων έδωσε έμφαση ο κ. Στουρνάρας από το βήμα του 4ου Thessaloniki Summit, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πλέον είναι «ώριμες οι συνθήκες» να προχωρήσουν οι εταίροι μας σε μία λύση win-win για τα πλεονάσματα από την οποία θα βγουν κερδισμένες και οι δύο πλευρές.

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως οι θετικές προβλέψεις για την πορεία εξυπηρέτησης του χρέους δε δικαιολογούν πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Ο κ.Στουρνάρας επισήμανε πως τα μικρότερα πλεονάσματα θα δώσουν «αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία» κάτι που θα οδηγήσει και στην ευκολότερη αποπληρωμή του δημοσίου χρέους όπως και στην απελευθέρωση πόρων για αναπτυξιακούς σκοπούς.

Ο Γιάννης Στουρνάρας είπε πως «οι υψηλοί ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης, η τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η επιτυχής αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων αποτελούν τα «κλειδιά» που θα οδηγήσουν στην πιστοληπτική αναβάθμιση της Ελλάδας κατά 3 βαθμίδες», κάτι που θα δώσει πρόσβαση στη χώρα στην ρευστότητα που παρέχει η ΕΚΤ στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη. Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εντός του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ