Στην Αθήνα σήμερα ο γενικός γραμματέας ΝΑΤΟ. Στις 10:30 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σε πολιτικό επίπεδο Ν. Δένδιας και Μ. Τσαβούσογλου, θα βρεθούν την προσεχή Πέμπτη στη Μπρατισλάβα, προκειμένου να δώσουν το «παρών» σε φόρουμ για την ενέργεια και την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Υπάρχουν πληροφορίες για διμερή συνάντηση χωρίς μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί.

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είχε χθες συνάντηση στην Τουρκία με τον Ταγίπ Ερντογάν. συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο».

Ειδικότερα, ο ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής συμμαχίας έγραψε στο twitter: «Καλή συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα για σειρά θεμάτων ασφαλείας. Συζητήσαμε για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο. Σταθερή μου ελπίδα είναι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει χώρο για διπλωματικές προσπάθειες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ