?? ?????????????????????????? ???????????? ?????? ?????????? ?????????????? ?????????????????? ?????????? ?????? ?????????????? ???????? ?????? ???????????? ?????? ???????????????? ?????? ?? ?????????????? ?????? ????????????, ?????????? ?????????????? 5 ???????????????? 2020.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον αγιασμό πριν την έναρξη των εργασιών της Β συνόδου της Βουλής, Αθήνα Δευτέρα 5 Οκτωβρόυ 2020.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος στον αγιασμό πριν την έναρξη των εργασιών της Β συνόδου της Βουλής, Αθήνα Δευτέρα 5 Οκτωβρόυ 2020.

Φορώντας μάσκες, , μετρημένοι στα δάχτυλα βουλευτές παρέστησαν στην τελετή του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, δίνοντας τη θλιβερή εικόνα μιας άδειας Βουλής.

Από τους πολιτικούς αρχηγούς παρόντες ήταν μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννήματα ενώ στα υπουργικά έδρανα την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος της Παναγιώτης Πικραμμένος και οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και υπό, ομολογουμένως, πρωτόγνωρες για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, συνθήκες. Στο πλαίσιο των μέτρων αυτών, κανείς από τους βουλευτές δεν ασπάστηκε τον σταυρό ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που χοροστάτησε της τελετής του αγιασμού δεν πλησίασε με τον βασιλικό τα έδρανα.«Εύχομαι ο Θεός να σας ενισχύσει με δύναμη και υγεία, ώστε να φέρετε εις πέρας το δύσκολο έργο που σας έχει αναθέσει ο ελληνικός λαός», ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα λιγοστά μέλη του Κοινοβουλίου που παραβρέθηκαν, ενώ ο ίδιος έδειχνε καταβεβλημένος και συχνά υποβασταζόμενος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ