Την ώρα που οι σκηνές απόγνωσης από τους αποκλεισμένους, λόγω καραντίνας, κατοίκους της Σανγκάης συγκλονίζουν μία Ελληνίδα, η Ελένη Οικονόμου, μιλάει για τα αυστηρά μέτρα που έχουν θέσει σε ισχύ οι Κινέζοι και την καθημερινότητά της στην αποκλεισμένη μεγαλούπολη λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Για εμάς δεν είναι τόσο πρωτόγνωρο γιατί εμείς είχαμε ξαναπεράσει και την πρώτη καραντίνα, πριν από δύο χρόνια. Έχουμε μια εμπειρία, είμαστε πιο εξοικειωμένοι και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε πιο ψύχραιμα», δήλωσε η Ελένη Οικονόμου στην ΕΡΤ.

Η ίδια, περιγράφοντας τα όσα βιώνει στην κινεζική μεγαλούπολη, όπου οι κάτοικοι μετά από παρατεταμένο εγκλεισμό, δείχνουν να αντιδρούν έντονα, μη έχοντας πλέον τα απαραίτητα στα σπίτια τους. «Ξέραμε αρχικά ότι η καραντίνα θα κρατούσε από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 5 Απριλίου» είπε περιγράφοντας ότι οι κάτοικοι δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο μεγάλο lockdown. Kαι όπως είπε, οι τοπικές αρχές δεν επιτρέπουν στον κόσμο να βγουν ούτε καν στον κήπο των σπιτιών όπου διαμένουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ