Η «αξιολόγηση παντού» συνιστά βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Όλες οι πρωτοβουλίες που θα εκδηλωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα έχουν στο επίκεντρο την «καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη», «καλύτερο Δημόσιο» με περισσότερο «ποιοτικές υπηρεσίες».Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Κεραμέως:

  • Επιταχύνονται οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού στο δημόσιο του ΑΣΕΠ. Θα υπάρξει νέα διαδικασία προσλήψεων σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως εκπαιδευτικοί και νοσηλευτές, με εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών συστημάτων του ΑΣΕΠ και ενίσχυσή του με ανθρώπινους και υλικούς πόρους, με σύγχρονα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που θα προβλέπουν τις ανάγκες του Δημοσίου.
  • Δρομολογείται νέο και εκσυγχρονισμένο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, με συμβόλαια απόδοσης στη βάση ετήσιας αξιολόγησης, επίτευξης στόχων και δυνατότητα εφαρμογής μπόνους παραγωγικότητας. Οι διοικήσεις των φορέων του Δημοσίου θα παύονται σε περίπτωση μη ικανοποιητικής απόδοσης. Στόχος όλων των σχετικών δράσεων είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση για την καλύτερη απόδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ