Την προμήθεια καινούριων πυροσβεστικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μέσων για το Πυροσβεστικό Σώμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός «σχετικά με τις πολύ σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές», επισήμανε ο κ. ΜητσοτάκηΟ πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήδη έχει προχωρήσει και υλοποιηθεί ένας πολύ μεθοδικός σχεδιασμός για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με περισσότερα εναέρια μέσα και περισσότερες δράσεις πρόληψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε την απαραίτητη συνεργασία όλων των Δήμων, που γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι φέτος υπάρχει καλύτερος και περισσότερος συντονισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ