Νέα δυναμική από σήμερα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Αρχίζουν οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί. Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού.

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται με εμβόλιο μιας δόσης, ενώ η πιστοποίηση αδυναμίας μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να γίνεται από οποιονδήποτε γιατρό, ιδιώτη ή ενταγμένο στο ΕΣΥ.

Επίσης από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ακόμα και για αυθημερόν εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια.

Σήμερα ανοίγει και η πλατφόρμα για το μπόνους των 150 ευρώ στους νέους 18- 24 ετών που θα εμβολιαστούν ή έχουν εμβολιαστεί με την 1η δόση. Στους 15- 17 ετών έχουν ήδη κλειστεί 20.000 ραντεβού.

Τα εμβόλια δεν είναι πειραματικά, τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μ. Θεοδωρίδου. Ξεκαθάρισε πως κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, επομένως, όπως είπε, δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής.

Σημείωσε επίσης ότι εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός ούτε κατά τη διαδικασία της προσπάθειας τεκνοποίησης ούτε της κύησης, ούτε της γαλουχίας.

Για το πότε θα αρχίσουν οι εμβολισμοί 12-14 η κ. Θεοδωρίδου είπε πως ακόμα η επιτροπή δεν είναι σε θέση να δώσει ημερομηνία.
Τους εμβολιασμούς των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας, προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός από τη Μεσσηνία, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο εμβολιασμός στα παιδία δεν θα καταστεί ποτέ υποχρεωτικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ