Τον αποκλεισμό χιλιάδων αποφοίτων της Γ’ Λυκείου από τα δημόσια πανεπιστήμια επιβεβαίωσε η χθεσινή ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ). Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για αποκλεισμό τουλάχιστον 20.000 υποψηφίων.
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του υποψηφίου Διονύση Κατάκαλου, από το 1ο πρότυπο λύκειο Αθηνών, ο οποίος παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε συνολικά 20988 μόρια (17.898 μονάδες στα μαθήματα και 3.090 στο σχέδιο) δεν μπορεί να εισαχθεί ούτε καν στη δεύτερη επιλογή του.

Τόσο οι γονείς όσο και η αντιπολίτευση ζητούν να μην εφαρμοστεί για φέτος η ΕΒΕ ώστε να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας για φέτος, ήτοι 77.500.

Ωστόσο, από την πλευρά του το υπουργείο ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού και η προθεσμία εκπνέει την Τετάρτη 28 Ιουλίου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί υποψήφιοι να μην μπορέσουν να δηλώσουν καμία σχολή ενώ κάποιοι ακόμα, με καλύτερες βαθμολογίες, να μην μπορούν να δηλώσουν εκείνες που επιθυμούσαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ