Οι κάτοικοι των κατεχομένων επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Τούρκος πρόεδρος, κατέβηκε από το αεροπλάνο κρατώντας το χέρι της συζύγου του Εμινέ.Τους υποδέχθηκαν ο Ερσίν Τατάρ και σύζυγός του, Σιμπέλ.Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, δεκάδες αυτοκίνητα συνοδείας και λεωφορεία μετέφεραν τον Τούρκο Πρόεδρο και την συνοδεία του στην κατεχόμενη Λευκωσία. Από τα μεγάφωνο στο χώρο του παράνομου αεροδρομίου ακουγόταν το προκλητικό τραγούδι “Κύπρος μου”. Ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν επιβιβάστηκε σε ένα από τα λεωφορεία το οποίο σταμάτησε έξω από το αεροδρόμιο, όπου πλήθος κόσμου με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους ανέμεναν τον κ. Ερντογάν για να τον χαιρετίσουν.Ο τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, παρουσιάζει μια αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, σχετικά με δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρος, προκειμένου ένα νέο σχέδιο Ανάν να παρουσιαστεί ως λύση που ευνοεί τον Ελληνισμό Χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ερντογάν, προτού αναχωρήσει για τα κατεχόμενα: Σε περίπτωση που επαναρχίσουν νέες διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, αυτές θα διεξαχθούν ανάμεσα σε δύο «ισότιμα και κυρίαρχα κράτη».

Μάλιστα ο Ερντογάν, παρότι οι ανακοινώσεις, που έκανε πριν από λίγο από την «ψευδοβουλή» στα κατεχόμενα της Κύπρου, χαρακτηρίζονται ως «κατώτερες των προσδοκιών, έκανε εμφατική την παρουσία του στην Μεγαλόνησο, καθώς ανακοίνωσε την κατασκευή «προεδρικού μεγάρου» και κτιρίου «εθνοσυνέλευσης» στην κατεχόμενη Κύπρο, καθώς και ενός πάρκου – κήπο του έθνους, όπως το χαρακτήρισε με την Τουρκία να παρουσιάζεται ως «ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ» που θα αναβαθμίσει και θα ελέγχει τα Κατεχόμενα με το βλέμμα και στην ελεύθερη Κύπρο, την οποία από κράτος μετατρέπουν οι πολιτικοί σε «κοινότητα», έρμαιο του «τουρκικού μεγάρου» που θα χτίσει ο «Σουλτάνος».

Αυτά ήταν τα πολυαναμενόμενα «χαρμόσυνα νέα» που είχε να ανακοινώσει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ