Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται τις τελευταίες ώρες στην κεντρική Εύβοια λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου, με πολλά σπίτια να έχουν ήδη πλημμυρίσει και το νερό να φτάνει σε κάποια σημεία το 1,5 μέτρο.

Συγκεκριμένα η καταιγίδα έχει προκαλέσει πλημμύρες σε σπίτια και δρόμους στις περιοχές Ψαχνά, Πολιτικά, Σταυρός και Κοντοδεσπότι.Για βιβλική καταστροφή μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. «Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο 1 μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500».

«Είναι τεράστια τα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω και εύχομαι να μη χαθεί ανθρωπινή ζωή. Να μη βγει κανείς από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν από την ορμή του ποταμού. Δεν αποτυπώνεται σε εικόνα αυτή η καταστροφή, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 10 θα συνεχιστεί το φαινόμενο μας λένε» επισήμανε.Εύβοια πλημμύρες: Τέσσερις νεκροί πλέον στις πλημμύρες που σάρωσαν την Εύβοια καθώς έγινε γνωστό πως “χάθηκε” ένα βρέφος, το οποίο βρέθηκε νεκρό μέσα σε σπίτι και λίγο μετά έγινε γνωστό πώς νεκρός βρέθηκε και ένας άνδρας 39 ετών στο Μπούρτζι. Νωρίτερα ανακοινώθηκε πως έχασαν τη ζωή τους δύο ηλικιωμένοι μέσα στα σπίτια τους. Επί τόπου σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό, ενώ ενημερώνεται ο πρωθυπουργός. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ψαχνά, Πολιτικά και Λευκαντί, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι και τεράστια η ζημιά στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές.Όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες, ο 86χρονος και η 85χρονη εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους στα Πολιτικά και τους εντόπισαν αναίσθητους. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το νερό εισέβαλε και τους έπνιξε, χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν. Το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ισόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε με τους γονείς του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, Γ. Ψαθα πρόκειται για οικογένεια που έκανε διακοπές στην περιοχή.

Βιβλική είναι η καταστροφή που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια η οποία ήδη θρηνεί πέντε νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ένα βρέφος 8 μηνών αλλά και μια πολιτική προστασία που τρέχει κατόπιν εορτής να μαζέψει τι; Καταγγελίες υπάρχουν και από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας που έψαχνε να βρει την πολιτική προστασία και πολιτική προστασία δεν έβρισκε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ζει μια “Μάνδρα” και ο Χαρδαλιάς δηλώνει ότι δεν περιμέναμε τέτοια καταιγίδα

Την ίδια στιγμή που η ΕΜΥ προειδοποιούσε για την σφοδρή κακοκαιρία με το όνομα “Θάλεια” ότι θα χτυπούσε σκληρά την Εύβοια το πολυδιαφημιζόμενο 112 που θα προειδοποιεί το κόσμο απλά φάνηκε ότι δεν λειτούργησε.Μάλιστα πολλές ήταν οι καταγγελίες στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το εν λόγω ζήτημα όπως μετάδωσαν και ΜΜΕ, με τους κατοίκους να υποδέχονται απροετοίμαστοι και έκθετοι την κακοκαιρία.

Το ΄περίφημο” 112 δεν είναι δια “πάσαν νόσον”!

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε λόγο για μεγάλη καταστροφή στην περιοχή και για ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες. Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ