Ένα δείπνο με πολλαπλές πολιτικές προεκτάσεις για τα εσωτερικά της ΝΔ και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ήμερες. Συνδαιτυμόνες, όπως αποκάλυψε η στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής, ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το δείπνο, μάλιστα, έγινε μετά συζύγων των δυο πολιτικών, της Μαρέβας Γκραμπόφσκι και της Νατάσας Καραμανλή.
Πιο αποκαλυπτικό ωστόσο είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Εστία», που σημειώνει ότι το δείπνο έγινε στην οικία του Πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό με βασικό μενού τα μνημόνια για τα Σκόπια, τα ελληνοτουρκικά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.Όπως αναφέρει η Εστία οι δύο πολιτικοί έχουν καλές σχέσεις. Τα εθνικά θέματα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συναντηθούν εκ νέου, όμως αυτήν τη φορά δεν έδωσαν ραντεβού σε κάποιο από τα γνωστά σημεία που έχουν συναντηθεί κατά καιρούς στο παρελθόν.

Η συνάντηση των δύο πολιτικών μετά των συζύγων τους έγινε στην οικία του πρωθυπουργού στο Λυκαβηττό, και υπήρξε μυστική μέχρι χθες που η είδηση διέρρευσε από το Μαξίμου σε παραπολιτικές στήλες της εφημερίδας Καθημερινή. Αυτό όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, δεν έγινε τυχαία, καθώς χθες υπήρξε η εμπλοκή με το θέμα των Σκοπίων και κατέστη επίσημο ότι η κυβέρνηση βάζει στον πάγο τη ψήφιση των μνημονίων τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η εφημερίδα το θέμα θα παραμείνει παγωμένο επ’ αόριστον και πάντως σίγουρα μέχρι τις εκλογές. Το Μαξίμου όπως σημειώνεται αξιοποίησε την ανάρτηση Ζάεφ στο Twitter για το όνομα Μακεδονία και αποδεσμεύτηκε. Έτσι, το λάθος του πρωθυπουργού των Σκοπίων ο οποίος πιέζεται στο εσωτερικό να αθετήσει τη συμφωνία επειδή δεν προχωρεί με ευθύνη της Βουλγαρίας η ενταξιακή πορεία της χώρας του, ήταν η αφορμή για την απόφασή της κυβέρνησης να θέσει στον πάγο τα μνημόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ