Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται σήμερα, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού, η μετανάστευση, η Τουρκία και η Ρωσία είναι τα βασικά θέματα στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου Κορυφής σήμερα και αύριο, Παρασκευή 25 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες.
Το βασικό θέμα στην ατζέντα θα είναι η ανάκαμψη από την πανδημία της COVID-19, τόσο στην ΕΕ όσο και παγκοσμίως, σύμφωνα με την επιστολή του Σαρλ Μισέλ.

«Η επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την ΕΕ, μαζί με την έναρξη του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID, θα διευκολύνει την ελεύθερη κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες και μετά», σημειώνει. Ωστόσο, προειδοποιεί ότι πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση σχετικά με τις νέες μεταλλάξεις του ιού, για να περιοριστεί η διάδοσή τους συντονισμένα. «Όπως συμφωνήσαμε τον Φεβρουάριο, θα συμμετάσχουμε σε μια πρώτη ανταλλαγή διδαγμάτων από την πανδημία μέχρι στιγμής, προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα για μελλοντικές κρίσεις. Θα συζητήσουμε πώς η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει να ηγείται των προσπαθειών για τον εμβολιασμό στον κόσμο, μέσω εξαγωγών και δωρεών και πώς μπορεί να αυξηθεί η προσφορά εμβολίων παγκοσμίως», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ