Λύση στο πρόβλημα της πανδημίας από τις μεταλλάξεις αναζητούν οι επιστήμονες, με αποτέλεσμα ερευνητές από τη Σχολή Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Gillings της Βόρειας Καρολίνας να αναπτύσσουν ένα γενικό εμβόλιο που θα προστατεύει όχι μόνο έναντι του COVID-19 αλλά και άλλων κοροναϊών και θα ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα για να καταπολεμήσει μια επικίνδυνη παραλλαγή. Ήδη σχετικό εμβόλιο εφαρμόστηκε σε ποντίκια.

Με στόχο την πρόληψη επόμενης πανδημίας, καθώς οι κοροναϊοί παραμένουν απειλή, οι ερευνητές του UNC-Chapel Hill σχεδίασαν το εμβόλιο για να παρέχουν προστασία από τον τρέχοντα κοροναϊό SARS-CoV-2, αλλά και από μια ομάδα κοροναϊών που συνηθίζουν να μεταπηδούν από τα ζώα στον άνθρωπο.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Science από τους επικεφαλής συγγραφείς David Martinez, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο UNC Gillings School of Global Public Health, την Hanna H. Gray ειδικευόμενη στο Ιατρικό Ινστιτούτο Howard Hughes και τον Ralph Baric, καθηγητή ανοσολογίας και μικροβιολογίας και επιδημιολόγο στο UNC Gillings, του οποίου η έρευνα προκάλεσε νέες θεραπείες για την καταπολέμηση των αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ