Έρχονται Επιτελικό Κράτος 2 και αξιολόγηση στο ΔημόσιοΟ πρωθυπουργός είχε υπογραμμίσει ότι το «καλύτερο κράτος» αποτελεί μια από τις 4 βασικές προτεραιότητες της επόμενης 4ετιας.

Ειδικά ως προς την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αυτό που τονίζεται είναι ότι οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές ειδικά όσον αφορά στη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων και των διοικήσεων.

Μια από τις βασικές αλλαγές θα αφορά την επικράτηση των τυπικών κριτηρίων. Επιπρόσθετα υπάρχουν σκέψεις για αξιολογήσεις των προϊσταμένων τόσο σε επίπεδο εκπλήρωσης των στόχων όσο και σ΄ αυτό της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων.

Δεν αποκλείεται και αξιολόγηση στο μέσο της θητείας τους χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο της παύσης εφόσον το αποτέλεσμά της δεν είναι ικανοποιητικό.

Επίσης, έμφαση θα δοθεί και στην διάδραση πολίτη – κράτους, με τις υπηρεσίες να ψηφιοποιούνται και ειδικά όσον αφορά στην αναζήτηση δικαιολογητικών αυτή να γίνεται αυτεπάγγελτα από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους ώστε να μη χρειάζεται η φυσική παρουσία του πολίτη.

Επιπρόσθετα:

-Θα καταργηθεί η υποχρέωση βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής σε όλα τα έγγραφα που προσκομίζονται στις δημόσιες Αρχές, πλην των δηλώσεων με περιεχόμενο εξουσιοδότησης.

-Θα παρέχεται διοικητική βοήθεια κατ’ οίκον για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ενιαίο Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου, με έναν δηλαδή τριψήφιο ή τετραψήφιο αριθμό, και κινητές Μονάδες Έκτακτης Διοικητικής Υποστήριξης.

-Θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός διακυβέρνησης των διοικητικών διαδικασιών που θα έχει τρεις πυλώνες: Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών – «Μίτος», Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) και Παρατηρητήριο της Γραφειοκρατίας – Μετρήσεις Διοικητικών Βαρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ