Μάχη δίνουν και σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι με τις φλόγες στην Αλεξανδρούπολη, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Εξαιτίας της φωτιάς έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής 12 χωριά, κάηκαν εννέα σπίτια και μία εκκλησία. Στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους, καλλιεργήσιμων εκτάσεων, μελίσσια και κτηνοτροφικές μονάδες ενώ η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο επτά πυροσβέστες και ένας εθελοντής.

Ήταν μια δεύτερη νύχτα αγωνίας για την Αλεξανδρούπολη, όπου η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο Αλεξανδρούπολης – Φερών η οποία κλείνει κατά διαστήματα. Κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Υψάλων – Κήπων.Κοντά στο χωριό Μοναστηριάκι βρέθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Σταματάκης, μεταφέροντας εικόνες από τις φλόγες που καίνε σε δασική έκταση, σε ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα της πυρκαγιάς. Στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις πτήσεις τα εναέρια μέσα κάνοντας ρίψεις νερού στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς. Μαύρο σύννεφο καπνού έχει καλύψει την περιοχή ενώ πολλές φορές οι Αρχές αναγκάζονται να κλείσουν τον δρόμο.

«Εδώ είναι το μεγάλο μέτωπο της πυροσβεστικής» ανέφερε ο δημοσιογράφος μεταφέροντας ότι στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής απ’ όλη την Ελλάδα.Από τους τραυματίες, οι πέντε διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα ένας με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ένας με οφθαλμολογικό πρόβλημα, και ένας με έγκαυμα στο χέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών οι τραυματίες είναι καλά στην υγεία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ