Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Δύσκολη νύχτα με αναζωπυρώσεις και διάσπαρτα μέτωπαΔύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη λόγω της φωτιάς που καίει από το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Μελία, καθώς πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τα διάσπαρτα μέτωπα.

Για το λόγο αυτό, με τη βοήθεια της Αστυνομίας, εκκενώθηκαν συνολικά οκτώ οικισμοί (Άνθεια, Λουτρός, Αγναντία, Αριστηνό, Δωρικό, Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα).

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν συνολικά 158 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με εννέα πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει επίσης εθελοντές, υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ έντονη είναι η παρουσία της Αστυνομίας. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες ότι στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει κι ο στρατός, ενώ ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.«Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος στην ΕΡΤ.

«Η πρώτη προτεραιότητα όπως έχει τεθεί και πολύ σωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό, είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να μην κινδυνεύσουν περιουσίες. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εδώ, είμαστε όλοι παρόντες και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Μέτιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ