Γαλάζιες εσωκομματικές αντιδράσεις και προβληματισμό έχει προκαλέσει η τροπολογία για τους μετανάστες που κατέθεσε η κυβέρνηση μετά τη δημόσια διαφωνία που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ζήτησε την απόσυρσή της, υποστηρίζοντας ότι «στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στη χώρα εδώ και τρία χρόνια».

Μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που ψηφίζεται σήμερα καθώς έχει κατατεθεί στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση δια στόματος του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη προανήγγειλε κομματική πειθαρχία για όλους τους βουλευτές από την οποία εξαιρείται ο πρώην πρωθυπουργός. Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα τριετούς παραμονής για εργασία, σε μετανάστες που εργάζονται τα τρία τελευταία χρόνια και ως τις 30 Νοεμβρίου στην Ελλάδα, έχουν βεβαίωση από εργοδότη και έχουν λευκό ποινικό μητρώο. Ωστόσο μεγάλη συζήτηση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό της ΝΔ, τόσο για τον πυρήνα – ουσία, όσο όμως και για το διαδικαστικό σκέλος, αφού ορισμένα στελέχη μιλούν για προχειρότητα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε: «ελπίζω το άπαξ, να μείνει άπαξ», ώστε να μην γίνει πόλος έλξης και για άλλους μετανάστες, ενώ άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δεν έγινε εκτενής διαβούλευση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα την ψηφίσει.

Την ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες και η τοποθέτηση του πρώην υπουργού, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος είπε ότι: «με την τροπολογία απομακρυνόμαστε από την πολιτική που είχε η Νέα Δημοκρατία στο μεταναστευτικό», προσθέτοντας πως αν δεν υπήρχε κομματική πειθαρχία εκείνος θα ψήφιζε κατά. Ενστάσεις για τον χειρισμό από πλευράς της κυβέρνησης που οδήγησε σε αρρυθμίες διατύπωσε και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος όμως εκτίμησε ότι η τροπολογία θα είναι χρήσιμη και για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις, καθώς χρειάζονται εργατικά χέρια. Πάντως το μήνυμα από πλευράς της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: ότι δεν νοείται βουλευτής της ΝΔ να μην ψηφίσει μία κεντρική επιλογή της κυβέρνησης, δεδομένου ότι αναλύονται τα οφέλη από την υπερψήφιση της εν λόγω ρύθμισης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ