Για μια «νέα αρχή» για τη Θεσσαλονίκη δεσμεύτηκε σήμερα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης κατά την πρώτη του ομιλία από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος. «Για την κυβέρνηση οι εκλογές τελείωσαν στις 15 Οκτωβρίου. Δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο οι πολίτες» ανέφερε ο κ. Ταχιάος και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο δήμο χωρίς χρώματα, διαχωρισμούς ή εξαιρέσεις.
Σε ό,τι αφορά το τελετουργικό πρώτα ορκίστηκε ο Στέλιος Αγγελούδης. Ακολούθησε η ορκωμοσία των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων με θρησκευτικό όρκο και κατόπιν η πολιτική ορκωμοσία των συμβούλων. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι επικεφαλής παρατάξεων Σπύρος Πέγκας, Βασίλης Τομπουλίδης και Μαρία Κέκη, όπως και ο προτεινόμενος για προεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σπύρος Βούγιας αλλά και ο Πρόδρομος Νικηφορίδης. Μετά την ορκωμοσία του ο κόσμος που παρακολουθούσε από τους εξώστες του φουαγιέ του δημαρχείου φώναξε «άξιος».

Ο κ. Αγγελούδης επικαλούμενος τον αείμνηστο δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ που έφυγε από τη ζωή ξεκίνησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα δώσουν την μάχη του εφικτού.

«Αυτή η πόλη χρειάζεται μια νέα αρχή» είπε ο κ. Αγγελούδης εξηγώντας: «μια νέα αρχή, με μια νέα αντίληψη στον τρόπο διοίκησης, η οποία ορίζεται από το τρίπτυχο: δημοκρατική λειτουργία, χρηστή διοίκηση και δημόσια διαβούλευση.
Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επανέλαβε ότι η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» η νέα δημοτική ομάδα του δήμου Θεσσαλονίκης είναι πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη, καθαρά αυτοδιοικητική που θα εργαστεί σκληρά και μεθοδικά για να έχει άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Δεσμεύτηκε πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα είναι δίπλα στους πολίτες, όλο το 24ωρο, στις γειτονιές και τους δρόμους και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις των προβλημάτων. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο μόχθος». Ζήτησε δε από τους συνεργάτες του σεμνότητα, ήθος, αξιοπρέπεια, ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι φαινόμενα αλαζονείας δεν θα γίνουν αποδεκτά. «Ο σεβασμός στους δημότες, ο σεβασμός στους υπαλλήλους του δήμου μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας. Διαρκής λογοδοσία, διαφάνεια παντού και αποτελεσματικότητα, είναι βασικές αρχές μας που θα τιμήσουμε με ευλάβεια» σημείωσε ο κ. ΑγγελούδηςΈκανε ιδιαίτερη αναφορά σε προβλήματα της πόλης με πρώτο την καθαριότητα και την ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι η αποκατάσταση της κανονικότητας στην πόλη με την ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη κάθε γειτονιάς, την ανάδειξη των κορυφαίων τοπόσημων της πόλης, τη δημιουργία ικανών χώρων πρασίνου σε μια πόλη με τη μικρότερη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στην Ευρώπη. «Βάζουμε τίτλους τέλους στην εγκατάλειψη της νέας Παραλίας και εν γένει του δημόσιου χώρου. Σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, δημιουργούμε το Πάρκο Μνήμης για τους Έλληνες Εβραίους συμπολίτες μας θύματα του Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας και ολοκληρώνουμε την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας. Προχωρούμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην αναβάθμιση της πλατείας Δημοκρατίας και της πλατείας Διοικητηρίου, στην διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας με την κατασκευή του ξύλινου ντεκ και στην υλοποίηση ενός συνολικού σχεδίου ανάπλασης της άνω Πόλης. Ακόμη, προχωρούμε στην εφαρμογή ενός συνολικού σχεδίου ανάταξης των δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε σύμπλευση με την περιφερειακή αρχή» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Νεοσύλλεκτοι» και οι επικεφαλής των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βασίλης Τομπουλίδης, της «Πόλη Ανάποδα» Μαρία Κέκη και της «Θεσσαλονίκη Μακεδονία» Στέργιος Καλόγηρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ