Μέτρα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει “βουλιάξει” τα ταμεία τους αναζητούν οι δήμοι, ενώ σκέφτονται να μειώσουν μέχρι και το φωτεινό διάκοσμο που τοποθετούν στις εορταστικές περιόδους, εθνικές εορτές, Χριστούγεννα και Πάσχα.

Τα κόστη από την αύξηση στην ενέργεια για τους ΟΤΑ φτάνουν πλέον σε δυσθεώρητα ύψη και παρότι έχουν αποφασίσει να συμμετέχουν στον εθνικό στόχο για εξοικονόμηση της ενέργειας στο 10%, όπως εξάλλου και το ευρύτερο δημόσιο, οι δήμοι θα αναγκαστούν να κόψουν πολλά περισσότερα για να περιορίσουν τις δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής ο φωτισμός σε δρόμους και πλατείες θα μειωθεί αισθητά, όπως αντίστοιχα στις εθνικές επετείους και πολύ σύντομα για τα Χριστούγεννα.

Παρότι όμως η περικοπή αυτή κρίνεται αναγκαία, πολλοί δήμαρχοι εκφράζουν ενστάσεις και προβληματισμό, λέγοντας πως αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, καθώς ανακύπτει ζήτημα με την ασφάλεια των πολιτών.

Το θέμα απασχόλησε έντονα τους αιρετούς στην τελευταία συνεδρίαση τους Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) με τον πρόεδρο Δημήτρη Παπαστεργίου να τονίζει ότι οι δήμοι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία για μείωση της κατανάλωσης κατά 10%, όμως αυτό, όπως είπε, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.Προφανώς μπορούμε να εξοικονομήσουμε πόρους από τον κλιματισμό και τον εορταστικό διακοσμητικό φωτισμό σε δημόσια κτίρια και αξιοθέατα, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όμως στον φωτισμό, όπου μία μείωση 10% δημιουργεί ζητήματα ασφάλειας για τους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ