Δεν δίστασα να παραδεχθώ το λάθος με την παρακολούθηση Ανδρουλάκη» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στην αρχή της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

«Παίρνω τον λόγο με την προσδοκία ότι η συζήτηση θα οδηγήσει σε λύσεις στα όποια κενά εντοπίζονται σε κρίσιμες κρατικές δομές. Με την πεποίθηση ότι παρά την μεγάλη τοξικότητα θα πετύχουμε συγκλήσεις. Παίρνω τον λόγο με την ελπίδα ότι η συζήτηση θα γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η κρατική ασφάλεια δεν επιτρέπει κομματικούς ανταγωνισμούς.«Η ΕΥΠ έχει μόνιμο μέτωπο με εσωτερική και εξωτερική τρομοκρατία πετυχαίνοντας επιτυχίες. Είναι επιτυχίες που ορθώς δεν γίνονται γνωστές. Ένα λάθος όμως αποκτά μεγάλες διαστάσεις. Τίποτα δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τον πολύτιμο εθνικό βραχίονα. Ένα ολίσθημα δεν πρέπει να μηδενίσει ένα σημαντικό, μετρήσιμο εθνικό έργο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί πόσο πολύτιμες είναι οι πληροφορίες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε: «Είναι ένας ευαίσθητος βραχίονας, δεν επιτρέπεται να παραλύσει ούτε λεπτό» είπε ο πρωθυπουργός για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τονίζοντας ότι ένα ολίσθημα δεν πρέπει να ακυρώσει το κρίσιμο έργο της ΕΥΠ.

«Οπως ενημερώθηκα υπάρχουν σήμερα 500 παράνομα λογισμικά παγκοσμίως. Πολλά από αυτά παρέχουν πρόσβαση στα κινητά τηλέφωνα. Η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να τα αντιμετωπίσει και να ισορροπήσει ανάμεσα στα αγαθά της επικοινωνίας και της ασφάλειας. Το ευρωκοινοβούλιο συγκρότησε ειδική επιτροπή και σε λίγο θα συνεδριάσει καθώς σε πολλές χώρες αποκαλύπτεται ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Για να μην επικαλεστώ και την εμπειρία της σοσιαλιστικής Ισπανίας. Ενώ η σοσιαλιστική κυβέρνηση κατηγορούνταν ότι παρακολουθούσε βουλευτές αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν και ο ίδιος!» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Και εγώ πληροφορούμαι από έγκριτους δημοσιογράφους ότι υπήρξα θύμα συνακροάσεων την εποχή που ήμουν υποψήφιος πρωθυπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη μου. Καταθέτω στα πρακτικά την ανάρτηση Τέλογλου. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ποια παράκεντρα μας παρακολουθούσαν τότε με τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό!» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι «προϋπόθεση για παραγωγική συζήτηση είναι να θέσουμε το θέμα στις πραγματικές του βάσεις».Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας. Ζητάτε να μπει η χώρα σε δίμηνη-τρίμηνη περιπέτεια. Δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία; Για σκεφτείτε τι θα γινόταν σήμερα με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση. Ζητάτε εκλογές για να κάνετε το χατήρι όσων θέλουν την αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το κόστος να οδηγήσω την χώρα σε ασφαλές λιμάνι. Θα το περάσουμε μαζί. Δεν θα φυγομαχήσω. Και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει ποιον επιθυμεί».

«Πέρυσι μίλησα με θάρρος για καταστροφικές πυρκαγιές. Ανέλαβα με θάρρος την ευθύνη. Δεσμεύτηκα ότι θα διορθώσουμε τα κακώς κέιμενα και σήμερα ο μηχανισμός λειτουργεί καλύτερα. Σκύψαμε πάνω στο πρόβλημα. Η Δημοκρατία δεν ανέχεται τις σκιές. Και αν χάσουμε ένα μέρος του πολιτικού μας κεφαλαίου, ας είναι, δεν θα χάσουμε όμως το στοίχημα για γενναίες αλλαγές. Ένα λάθος γίνεται σφάλμα όταν δεν το διορθώνουμε. Είναι πολύ καλύτερο μια κυβέρνηση που βαδίζει στο σωστό δρόμο ίσως και με λάθη από μια κυβέρνηση που βαδίζει στο λάθος δρόμο χωρίς επιστροφή» έκλεισε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ