Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία, τόσο όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, όσο και στην αντισεισμική και αντιπυρική προστασία.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ο βαθμός ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών είναι σε καλό επίπεδο.

Άμεση προτεραιότητα είναι πλέον η αντιπυρική περίοδος και πρώτη μέλη είναι όλοι πολίτες και τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε «λίγα λόγια και πολλή δουλειά».

«Το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον καθένα ξεχωριστά. Οτιδήποτε αφορά στην ανθρώπινη ζωή, στην ανθρώπινη περιουσία, στο φυσικό περιβάλλον είναι ζητήματα που μας δημιουργούν μεν άγχος, μας δημιουργούν ανησυχία, αλλά μας δημιουργούν κι ένα μοναδικό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που όλοι καλούμεθα να υπηρετήσουμε, μέσα από κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης», ανέφερε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στους αντιπεριφερειάρχες και συνέχισε: «Χωρίς να εφησυχάζουμε δεν θα πρέπει να ανησυχούμε. Προετοιμαζόμαστε για οτιδήποτε».

Παράλληλα τόνισε, ότι η Βόρεια Ελλάδα αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για την κυβέρνηση και για την Πολιτική Προστασία, ενώ παρατήρησε πως όλα ξεκίνησαν από αυτή την περιοχή, εννοώντας τις πλημμύρες στη Χαλκιδική το προηγούμενο καλοκαίρι και το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε, δε, ότι σε όλες τις περιπτώσεις υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον περιφερειάρχη.

Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του κ. Χαρδαλιά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ τον χαρακτήρισε ικανό και αποτελεσματικό και δήλωσε πως «τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα έχει Πολιτική Προστασία».

Ο σκοπός της σύσκεψης, είπε ο κ. Τζιτζικώστας, είναι η καλύτερη προετοιμασία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες ενόψει και της έναρξης της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Η πρώτη πτήση στο Μακεδονία

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων -αφού επιθεώρησε τους χώρους υποδοχής στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης- θα πραγματοποιούνται μοριακά τεστ σε όλους τους επιβάτες του εξωτερικού που από σήμερα και για τις επόμενες 15 μέρες, μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα φτάνουν στο «Μακεδονία».

Οι επιβάτες που μετά την εξέταση στην οποία θα υποβάλλονται θα βρίσκονται υγιείς θα αναχωρούν αμέσως για τον προορισμό τους.

Επίσης σήμερα και με ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού θα ανακοινωθεί το ξενοδοχείο καραντίνας που πρέπει να υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για τη φιλοξενία των τουριστών οι οποίοι θα εντοπιστούν θετικοί στον covid-19.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ