Προβληματισμός επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού μετά την αλλαγή της τελευταίας στιγμής αναφορικά με το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, η οποία σήμερα είχε ως συνέπεια αρκετοί τουρίστες από την Σερβία να μην καταφέρουν να έρθουν στη χώρα μας.

Ειδικότερα, σε ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες, αναφέρεται πως παρατείνεται μέχρι και τις 30 Ιουνίου η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν.

“Παρατείνεται εκ νέου, από τη λήξη της, η ισχύς της με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.19030/17.3.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών «Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 916), όπως είχε παραταθεί με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.25134/14.4.2020 (Β’ 1419) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών και με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.29837/13.5.2020 (Β’ 1839) όμοια απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, έως και τις 30.6.2020”, αναφέρεται στο ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες.
Αναφορά στο ζήτημα που προέκυψε έκανε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε την απόφαση να είναι ανοιχτές οι μετακινήσεις μεταξύ των 27 χωρών, συν της Νορβηγίας, Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας», ανέφερε αρχικά ο κ. Θεοχάρης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και πρόσθεσε:

«Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα με τα δυτικά Βαλκάνια, προφανώς. Φαίνεται ότι έγινε ένα βήμα πίσω από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο σχετίζεται με υγειονομικά δεδομένα και κάποιο φόβο που μπορεί να υπάρχει. Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα, όσο μπορούμε πιο συστηματικά»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ