Απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η στήριξη , όλων των Δήμων της χώρας, των πολιτών και των μαχητών του συστήματος υγείας, που δοκιμάζονται από την πανδημία, όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στην εκπομπή “σχολιάζοντας την επικαιρότητα” και τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο,στη Βεργίνα τηλεόραση.
«Σκοπός μας είναι να βγούμε από αυτή την κατάσταση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες», πρόσθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι «φέτος θα περάσουμε Χριστούγεννα ενότητας, αλληλεγγύης, μάχης ενάντια στον κορωνοϊό και ελπίδας, καθώς αναμένεται από την αρχή του καινούριου έτους να έλθουν στην Ελλάδα, όπως και σε όλες τις χώρες της ΕΕ τα εμβόλια, προκειμένου στο συντομότερο χρονικό διάστημα να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού και να πετύχουμε ένα συντριπτικό πλήγμα απέναντι στην πανδημία».
23.30-23.55

Υπογράμμισε πως μέσα στην περίοδο της πανδημίας το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ, ως έκτακτη επιχορήγηση, για την οικονομική στήριξη της Αυτοδιοίκησης.
24-25.20
Σημείωσε ακόμη ότι εντός των επόμενων ημερών θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στις 120 δόσεις για όσους χρωστούν στους Δήμους, όπως και η δυνατότητα για 24 δόσεις για τα τέλη που προκύπτουν από τη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών -ρύθμιση από την οποία οι πολίτες και οι επιχειρήσεις γλίτωσαν 1,5 δισ. ευρώ τέλη και πρόστιμα.
25.47-26.07
Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε, ακόμα, στις μεταρρυθμίσεις που «τρέχει» το Υπουργείο Εσωτερικών, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Μεταξύ αυτών, είναι η εφαρμογή του νέου νόμου για την πολιτογράφηση των αλλοδαπών-αλλογενών, ο εκσυγχρονισμός του ΑΣΕΠ και το εμβληματικό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στο οποίο έχουν, ήδη, ενταχθεί έργα, δράσεις και παρεμβάσεις, άνω των 1,3 δισ. ευρώ.
30.23-31.35
Επιπλέον, ριζικές αλλαγές στον τρόπο διορισμού στο Δημόσιο φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.” Κύριος στόχος των μεταρρυθμίσεών μας είναι ένα σύγχρονο κράτος, αποτελεσματικό, φιλικό στην κοινωνία, που συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό απαιτεί ο κατάλληλος άνθρωπος να τοποθετείται στην κατάλληλη θέση και στο Δημόσιο να προσλαμβάνονται οι πιο άξιοι, από εκείνους που τη διεκδικούν. Το διασφαλίζουμε με την πραγματοποίηση γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού γνώσεων και δεξιοτήτων με απόλυτη αξιοπιστία και εγκυρότητα. Ενισχύουμε ακόμη περισσότερο το ΑΣΕΠ, την ανεξάρτητη αρχή που έχει την ευθύνη των σχετικών διαδικασιών”, εξήγησε.
33.50- 34.16
Τέλος η καμπάνια ενημέρωσης των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού για τη δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους θα διεξαχθεί «με απόλυτη διαφάνεια, με πλήρη ενημέρωση και συνεργασία της διακομματικής επιτροπής», όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός.
44.39-45.38


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ