Το όραμά του για την επόμενη τετραετία αναμένεται να ξεδιπλώσει σήμερα το απόγευμα (17.00) από το βήμα της Bουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης με το κυβερνητικό επιτελείο να έχει προσθέσει τις τελευταίες πινελιές, όπως προέκυψαν από τις συνεχείς συσκέψεις των τελευταίων ημερών με τους υπουργούς και σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνδυάζοντας την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ αλλά και την επίλυση των προβλημάτων στην καθημερινότητα των πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast o πρωθυπουργός θα ανακοινώσει και μέτρα – έκπληξη άμεσης εφαρμογής με στόχο τη στήριξη των πολιτών προκειμένου να λύσουν τη «θηλιά» της ακρίβειας που εξανεμίζει το διαθέσιμο εισόδημά τους. Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθούν τα εξής:

Επέκταση του market pass μέχρι το τέλος του έτους – θα αφορά 2.800.000 νοικοκυριά.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευπαθείς ομάδες και σε συνταξιούχους που δεν θα λάβουν αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς.
Κατάργηση της περικοπής του 30% για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται. Πλέον οι κρατήσεις θα είναι αναλογικότερες και θα υπολογίζονται με βάση το ύψος του πρόσθετου εισοδήματος.
Οι 6 βασικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκης θα είναι οι εξής:

αύξηση του εισοδήματος των πολιτών
ενίσχυση του Εθνικού συστήματος υγείας
καλύτερη δωρεάν δημόσια παιδεία
ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης
ψηφιοποίηση του κράτους
ενίσχυση του γεωστρατηγικού αποτυπώματος
Το χρονοδιάγραμμα των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή
Πέμπτη 6 Ιουλίου

Στις 17:00 ομιλία του πρωθυπουργού

Κύκλος 8 ομιλητών απ’ όλα τα κόμματα

Τοποθετήσεις των υπόλοιπων 7 πολιτικών αρχηγών

Παρασκευή 7 Ιουλίου

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στο βήμα θα ανέβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης και βουλευτές όλων των κομμάτων. Η διαδικασία θα διαρκέσει έως αργά το βράδυ.

Σάββατο 8 Ιουλίου

Η διαδικασία θα ξεκινήσει το πρωί με ομιλητές υπουργούς και βουλευτές

Στις 4 θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες των αρχηγών με αντίστροφη σειρά από αυτήν που έχουν εκλεγεί τα κόμματά τους

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 11 το βράδυ με την ψηφοφορία για να λάβει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ