Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, κατά την οπαδική επίθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, στην περιοχή της Χαριλάου, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Το Δικαστήριο απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες καλώντας έναν έναν να σηκωθεί από τη θέση του. Ειδικότερα, έκρινε επτά κατηγορούμενους ένοχους για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο από κοινού σε βάρος του Άλκη και πέντε για συνεργεία σε ανθρωποκτονία σε βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου. Αναφορικά με τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι πέντε κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και οι επτά για συνέργεια. Σχετικά με τον τρίτο της παρέας, ο ένας από τους «12» βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και οι υπόλοιποι για συνέργεια.Το δικαστήριο διέκοψε ενόψει των ελαφρυντικών και αναμένεται να συνεχίσει με τις αγορεύσεις των δικηγόρων που θα ζητήσουν ελαφρυντικά.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα ξέσπασε ένταση με συγγενείς και τους φίλους του Άλκη Καμπανού να φωνάζουν προς τους κατηγορούμενους «δολοφόνοι», «ισόβια» και ύβρεις.

Η ένταση συνεχίστηκε με φίλους και συγγενείς των θυμάτων και των κατηγορουμένων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθουν τα άτομα και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οπαδοί του Αρη παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω ακριβώς από την αίθουσα του πρώτου ορόφου και φωνάζουν συνθήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ