Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας σφυροκοπούν με βαριά πυροβόλα θέσεις των στρατευμάτων του καθεστώτος Άσαντ, ως αντίποινα για τις 33 απώλειες που υπέστησαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ. Ο Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της απειλώντας να ανοίξει τα σύνορα για τις προσφυγικές ροές προς την ΕΕ γιατί δεν μπορεί πλέον να τις συγκρατήσει…
Συρία Τουρκία: Η Άγκυρα απαίτησε από τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» ως προς την Ιντλίμπ με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα και αναμεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Κατά την ίδια ανακοίνωση, η τουρκική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις της, με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί» στόχοι στην περιοχή βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο πληγμάτων από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα στοιχεία.

Ο Ραχμί Ντογάν, ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, η οποία γειτονεύει με την Ιντλίμπ, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι οι απώλειες του τουρκικού στρατού στον βομβαρδισμό που έγινε χθες στην Ιντλίμπ – επέρριψε την ευθύνη για αυτόν στη συριακή αεροπορία – αυξήθηκαν σε 33. Ο Ντογάν πρόσθεσε ότι ουδείς από τους δεκάδες άλλους τούρκους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ