Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο. Πρόκειται για τον δήμαρχο που όρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Η σύλληψη του Γκέργκι Γκόρο έρχεται έπειτα από πολλές καταγγελίες για «κατάχρηση καθήκοντος» και «αποξένωση περιουσίας». Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή με τη σύλληψη Γκόρο που είχε αρνηθεί να παραιτηθεί μέχρι τώρα, διευκολύνει τους χειρισμούς του Ράμα, ενώ το Δικαστήριο της Αλβανίας είχε επισημάνει ότι είναι παράνομη η παραμονή του στη θέση του Δημάρχου. Παράλληλα και η Αθήνα αντιδρούσε στην παραμονή Γκορο στη θέση του δημάρχου ενώ ειχε χάσει και τις εκλογές.

Ίσως δεν είναι τυχαία η στιγμή της σύλληψης καθώς πριν λίγες ημέρες ο Ράμα διόρισε τον μειονοτικό πρωην βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Τάβο ως περιφερειάρχη Αυλώνας που έχει ετσι και την εποπτεία και διαχείριση του δημου Χειμάρρας.

Πιθανότατα η αλβανική πλευρά ελπίζει ότι με τη «λαθροχειρία» αυτή, που ενώ ο Γκόρο υφάρπαξε τον δήμο Χειμάρρας από την νικητή των εκλογών Μπελέρη, η παρουσία ενός άλλου μειονοτικού ο οποίος βεβαίως δεν εχει ουδεμία σχέση με την Χειμάρρα και την ΟΜΟΝΟΙΑ, του Τάβου, θα κατευνάσει τις ελληνικές αντιδράσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ