Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη ΝΔ για το συνέδριο για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος ενώ παράλληλα τόσο ο κομματικός μηχανισμός όσο και ο ίδιος ο Πρόεδρος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζουν και την στρατηγική τους ενόψει ευρωεκλογών με το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει.

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού θα ενταθούν μετά την επιστροφή του από τον Καναδά όπου βρίσκεται εκεί σήμερα και αύριο για την 25η Μαρτίου.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές και με την ομογένεια την οποία και θα καλέσει να κάνει χρήση της επιστολικής ψήφου και να εγγραφεί στην πλατφόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομογένεια του Καναδά είναι από τις πιο πολυπληθείς στον κόσμο καθώς αριθμεί τους 350.000.

Ο πρωθυπουργός, ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέπτεται την χώρα από το 1983, σήμερα θα είναι στο Μόντρεαλ όπου θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό και θα παρακολουθήσουν μαζί την παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου.Εκεί, θα υπογραφεί και η συμφωνία για την προμήθεια 7 Canadair στην Ελλάδα (τα 2 μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας).

Αύριο θα βρεθεί στο Τορόντο όπου θα έχει επαφές με επενδυτές σε εκδήλωση του Economic Club of Canada, όπου θα έχει συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos..

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στόχος της επίσκεψης είναι η ενίσχυση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, με έμφαση στην εμπορική και οικονομική συνεργασίας, καθώς και στις μεγάλες διεθνείς προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ