Μια ημέρα μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές και σχεδόν μια εβδομάδα πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο με 14 θέματα στην ατζέντα. Η πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί αλλά και να κλείσουν τα μέτωπα που άνοιξαν μέσα στο καλοκαίρι όπως αυτό των πυρκαγιών.

Για τον λόγο αυτό ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για τις πυρκαγιές αλλά και τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων.Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει τα μέτρα για τη μεταρρύθμιση και την ενίσχυση της επιχειρησιακής δυναμικότητας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας,

Τον λόγο θα πάρει και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1152 για διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας και την προστασία της εργασίας. Ήδη το εργασιακό νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση από τις 25 Αυγούστου και αποσκοπεί στη βελτίωση των όρων εργασίας, με την προώθηση περισσότερο διαφανούς και προβλέψιμης απασχόλησης με παράλληλη διατήρηση εύλογης ευελιξίας στην άτυπη απασχόληση, ούτως ώστε να διατηρούνται τα πλεονεκτήματά της για τους εργαζομένους και τους εργοδότες και να διασφαλίζεται η προσαρμοστικότητα της αγοράς εργασίας.

Νίκη Κεραμέως και Θοδωρής Λιβάνιος θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού. Αφορά στην ανακατανομή αρμοδιοτήτων των δήμων και των περιφερειών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών στελέχωσης της Δικαστικής Αστυνομίας που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και την εισήγησή του για τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για την επιτάχυνση και την ποιοτική αναβάθμιση της ποινικής δίκης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου θα ενημερώσει για την πορεία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, ένα θέμα το οποίο συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες με αντιδράσεις μέρους της κοινωνίας που αντιμετωπίζει με καχυποψία τις νέες ταυτότητες.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου ενώ από τον Αύγουστο του 2026 δεν θα ισχύουν πια οι παλιές ταυτότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ