Στη Βουλή μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε περαστικά στον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.Συνέχισε λέγοντας πως δεν έχει κλείσει ακόμα αυτό το δύσκολο καλοκαίρι καθώς υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Θα δοθούν εξηγήσεις και ελπίζω να συγκλίνουμε σε λύσεις, τόνισε ακόμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε να γίνει γόνιμος διάλογος και να ακουστούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την επόμενη μέρα. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και ολοένα πιο απειλητική για όλους μας και η απάντηση πρέπει να δοθεί απ΄ όλους πρόσθεσε.

Οι πολίτες περιμένουν λογοδοσία, ωριμότητα και σοβαρότητα σε ένα φαινόμενο που ταλανίζει και δοκιμάζει την χώρα μας και τον πλανήτη, σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα.

Εξέφρασε την συμπαράστασή του σε όσους επλήγησαν από τις φωτιές και ανακοίνωσε ότι το κράτος θα φροντίσει να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Έχουμε επίγνωση των απωλειών και πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας», είπε ακόμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ