Με τα βλέμματα στραμμένα στις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την Δευτέρα 27 Απριλίου, είναι οι φορείς του τουρισμού οι οποίοι ζητούν σειρά μέτρων για τη στήριξη του κλάδου, για την τρέχουσα σεζόν, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο τουριστικός κλάδος θα κληθεί φέτος να επιδείξει ισχυρές αντοχές προκειμένου να ξεπεράσει τις επιπτώσεις που επιφέρει η πανδημία του κοροναϊού. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πάντως πολύ διαφορετικό, αφού ο κόσμος που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα θα είναι σαφέστατα λιγότερος, ενώ και η ταξιδιωτική εμπειρία θα είναι τελείως διαφορετική.ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει το σενάριο ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες από το εξωτερικό μέσα στον Ιούλιο, ενώ η τουριστική σεζόν αναμένεται να επεκταθεί πλήρως και μέσα στον Σεπτέμβριο, ακόμη και Οκτώβριο ή Νοέμβριο εφόσον το επιτρέψουν και κλιματικές συνθήκες.Η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να δείξει ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός με λίγα κρούσματα κοροναϊού και, συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα που θα λάβει.

Η πρόταση της χώρας μας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυτό που ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, περιέγραψε ως «υγειονομικό διαβατήριο», ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η ασφαλής είσοδος των τουριστών στην Ελλάδα.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει ένα αξιόπιστο τεστ για την ανίχνευση του κοροναϊού, σε κάθε Ευρωπαίο πολίτη που θα θέλει να ταξιδέψει. Το τεστ θα πρέπει να γίνεται στη χώρα εκκίνησης των διακοπών

Τι θα γίνει με τα ξενοδοχεία
Η επανεκκίνηση πάντως των περισσοτέρων ξενοδοχειακών μονάδων τοποθετείται στις αρχές Ιουνίου, αμέσως μετά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης (καφέ, μπαρ και εστιατόρια) όπου βέβαια αναμένεται να τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια, έλεγχος του αριθμού των θαμώνων και εκτεταμένη χρήση του εξωτερικού χώρου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ