Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας, έχοντας διακριτούς ρόλους, ενέχονται σε περιπτώσεις προώθησης παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, έναντι χρηματικής αμοιβής, οδηγήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης
Πρόκειται για δώδεκα άτομα (3 ημεδαποί – 9 αλλοδαποί), ηλικίας 22 έως 67 ετών, τα οποία και συνελήφθησαν στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα, ταυτόχρονα, σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης και Πιερίας. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο διευθύνων την οργάνωση, αλλοδαπός άντρας 48 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο (2) ακόμη ατόμων (1 ημεδαπός – 1 αλλοδαπή), που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ