«Πόρτα» από τον Μουτζούρη
«Δεν θα συμμετάσχω αύριο στην συνάντηση με τον Πρωθυπουργό καθότι περιμένω να δω την πλήρη αποχώρηση των ΜΑΤ αύριο και θα ζητήσω να αρθεί η επίταξη των περιοχών» δήλωσε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης. Επίσης όπως πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης μιλώντας στο Kontra Channel «οι κάτοικοι ζητούν διάλογο από μηδενική βάση που θα έχει ως πρώτο στοιχείο την μαζική αποχώρηση μεταναστών από τα νησιά».
Επιπλέον ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, βγάζει από το κάδρο τον περιφερειάρχη, αφήνοντας τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να επιχειρήσουν να βρουν κοινό έδαφος με την κυβέρνηση, ώστε να αποφορτιστεί το πολεμικό κλίμα που επικρατεί στα νησιά.

Την ώρα που συνομιλεί τηλεφωνικά ο περιφερειάρχης με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη ακούγεται να λέει «να κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός». Την φράση αυτή, μάλιστα, συνοδεύει με την αντίστοιχη κίνηση των χεριών του, η οποία δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο.
Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» σχολίασαν κυβερνητικά στελέχη.
Η κατάσταση στα νησιά έχει εκτροχιαστεί, με το κλίμα να είναι πλέον εμφυλιοπολεμικό. Οι συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ τείνουν να πάρουν διάσταση μαζικής εξέγερσης, έχοντας μετατρέψει την Λέσβο και τη Χίο σε πεδία μάχης. Μεγάλος αριθμός πολιτών της Λέσβου περικύκλωσαν το στρατόπεδο Κυριαζή, στην είσοδο της πόλης, όπου βρίσκονταν οι άνδρες των ΜΑΤ μετά τη επιστροφή τους από την περιοχή της Καράβας.
Με αποφάσεις που έλαβαν το βράδυ της Τετάρτης οι διοικήσεις του επιμελητηρίου της Λέσβου, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης. του Παλλεσβιακού Εργατουπαλληλικού Κέντρου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ συνεχίζεται και σήμερα η γενική απεργία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ