Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Δικαστηρίων, πάνω από το Άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου άρχισε να στήνει τις τελευταίες ώρες ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της ” Νύμφης του Θερμαϊκού” υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Γονιάδης.

«Για πρώτη φορά στην ουσία στήνουμε ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, αλλά τοποθετώντας τις δικές μας παραδόσεις, δηλαδή της Θεσσαλονίκης. Η πλατεία Δικαστηρίων θα είναι η καρδιά των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη, διότι θέλουμε να της δώσουμε ζωή και να αποδώσουμε το χώρο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες. Επιπλέον, δόθηκε μεγάλη έμφαση στο πώς μπορούμε να επαναχρησιμοποιήσουμε την πλατεία ως πόλο έλξης. Με αποτέλεσμα, να γίνει μία μίνι αναβάθμιση σε όλο το μήκος και πλάτος της πλατείας.

“Μαγεμένες Γιορτές” λοιπόν στην πόλη με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους στις 7 Δεκεμβρίου με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε μία εκδήλωση όπου θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης.

Στις 8 Δεκεμβρίου θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Δικαστηρίων με τον Σωτήρη Καλυβάτση και συναυλία της Ζόζεφιν. Στις 15 Δεκεμβρίου συναυλία του Αναστάσιου Ράμμου, στις 19 Δεκεμβρίου μεγάλη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου ενώ στις 22 Δεκεμβρίου συναυλία στο “Χριστουγεννιάτικο Χωριό” με τους Αλκατράς. Στις 24 Δεκεμβρίου το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίζει με Κάλαντα από 7 χορωδίες ενώ στις 31 Δεκεμβρίου η πόλη θα αλλάξει χρονιά με την Ελένη Φουρέιρα, drum performance και Γιάννη Σερβετά. Κάθε μέρα σχεδόν θα ανάβει ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κάποιο σημείο της πόλης στο πλαίσιο της δράσης “Βόλτα στην πόλη” ενώ σε λίγο θα γίνει και μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του δήμου Θεσσαλονίκης για να βρεθεί ο… Θεσσαλονικιός Άγιος Βασίλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ