Όσο περνούν οι ώρες γίνονται πλέον φανερές οι καταστροφικές διαστάσεις του σεισμού που έπληξε σήμερα λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα· 05:00 ώρα Ελλάδας) την Αλβανία, με επίκεντρο περιοχή ανάμεσα στα Τίρανα και την παραλιακή πόλη του Δυρραχίου.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει στους έξι, ενώ με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται και αριθμός των τραυματιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία. Παράλληλα, πληροφορίες που μετέφερε νωρίτερα το ΑΠΕ μιλούν για εγκλωβισμένους στα ερείπια των κτιρίων που καταστράφηκαν.

Στα Τίρανα θα μεταβεί εκτάκτως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στα Σκόπια σήμερα, όπως ενημέρωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

«Με εντολή του πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα παράσχει άμεσα έμπρακτη βοήθεια στην Αλβανία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε τη χώρα», σημειώνει ο κ. Δένδιας. «Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ για τον ίδιο λόγο θα μεταβώ εκτάκτως στα Τίρανα, σε συνέχεια της επίσκεψής μου στα Σκόπια».
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε εκφράσει «τη συμπαράσταση της Ελλάδας στο λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ