Έντονη είναι η αντίδραση των Σέρβων για τα νέα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, μπροστά από το κτήριο της βουλής σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ανακοίνωση Βούτσιτς. Οι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται αμέσως μετά την ανακοίνωση για την επιβολή γενικής καραντίνας το σαββατοκύριακο και την απαγόρευση των συναθροίσεων πέραν τον 5 ατόμων.

Ο Βούτσιτς επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου: «Η κατάσταση στο Βελιγράδι είναι άκρως ανησυχητική και απαιτείται να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού» και έσπευσε να σημειώσει πως τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση.
Νάξος κρούσμα κορονοϊού «φωτογραφία» της στιγμής – Βρετανός Γιατρός που ήρθε μέσω Σερβίας
Το απόγευμα της Τρίτης έλαβε τηλεφώνημα από τον ΕΟΔΥ που του ανακοίνωσαν ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί ήταν θετικό. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και ο Έλληνας γιατρός μετέβη, με αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει στο νησί, γύρω στις 8:00 το βράδυ στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου μαζί με την κόρη του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του www.naxostimes.gr, ο γιατρός βρίσκεται στο δωμάτιο του και είναι καλά στην υγεία του ενώ πρόκειται να δώσει δείγμα και να υποβληθεί και σε νέο τεστ για τον κορoνοϊό. Ήδη, από τον ΕΟΔΥ, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ιχνηλάτηση των επαφών του γιατρού.
Γώγος: Αν συνεχιστεί η κατάσταση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων
Στα αρνητικά δεδομένα που υπάρχουν αυτή, τη στιγμή στα σύνορα της χώρας αναφέρθηκε την Τετάρτη ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στις Βαλκανικές χώρες.

Ο καθηγητής είπε πως «αν η επιδημιολογική καμπύλη συνεχιστεί θα έχουμε θέμα και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων», τονίζοντας δε, πως «οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες», ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη Σερβία και ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο κ. Γώγος. Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που όμως μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Αναφορικά με τα πανηγύρια που γίνονται στη χώρα, ο Χαράλαμπος Γώγος υποστήριξε ότι είτε θα πρέπει να απαγορευτούν είτε να γίνονται με επιτήρηση και με βάση τις οδηγίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ