Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εκτίμηση που παρουσιάστηκε στο ΚΥΣΕΑ ήταν ότι όλα αυτά δεν θα τελειώσουν σύντομα και για τον λόγο αυτό η εντολή που δόθηκε ήταν ο σχεδιασμός να είναι μακροπρόθεσμος.

Η Ελλάδα έχει πάρει σαφή θέση μετά τη σφαγή του περασμένου Σαββάτου στο νότιο Ισραήλ και έχει καταδικάσει τους τρομοκράτες της Χαμάς συντασσόμενη με τους εταίρους της τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ.

Η προσοχή και η μεγάλη ανησυχία που εκφράστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε να κάνει με την στάση που θα κρατήσουν τα αραβικά κράτη.Ταυτόχρονα, η Αθήνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον πότε θα ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση των Ισραηλινών στη Γάζα και αγωνιά για τυχόν εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας, του Ιράν και του Λιβάνου. Η ελληνική κυβέρνηση ακούει με προσοχή εκτιμήσεις ειδικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ότι στόχος της Χαμάς είναι να γενικευθεί η σύρραξη και να εμπλακούν και οι αραβικές χώρες κάτι που απεύχεται.Όσον αφορά στο μεταναστευτικό η κατάσταση που παρουσιάστηκε ήταν ότι προς το παρόν δεν παρατηρείται αύξηση. 24 ώρες το 24ωρο υπάρχει διαρκής επιτήρηση της κατάστασης, ενώ έχουν τεθεί σε εφαρμογή σχέδια εξονυχιστικού ελέγχου όσων παλαιστινίων φτάνουν στην χώρα μας καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο τρομοκράτες της Χαμάς να παρουσιαστούν ως πρόσφυγες προκειμένου να διεισδύσουν στην Ελλάδα και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, αποφασίστηκε η καλύτερη φύλαξη των συνόρων και για τον λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας βρίσκονται σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή τόσο στις χερσαίες όσο και στα θαλάσσιες πύλες εισόδου της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ