Μιχάλης Χουρδάκης
για την διαγραφή του από την «Πλεύση Ελευθερίας»
Ξεκαθαρίζει τους λόγους, δεν παραδίδει την έδρα
«Από την αρχική ομάδα του 2016 είμαι ο τελευταίος που εκδιώχνεται»
Την δική του ανάλυση για την διαγραφή του από την ΚΟ της «Πλεύσης Ελευθερίας» έκανε στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης «Πλεύση Ελευθερίας» Μιχάλης Χουρδάκης. Όπως ο ίδιος είπε «χθες συνειδητοποίησα ότι από την αρχική ομάδα του 2016 είμαι ο τελευταίος που εκδιώχνεται. Μέχρι τώρα δεν το είχα συνειδητοποιήσει, ήξερα ότι έχουν έρθει κι έχουν φύγει διάφοροι και σε ανύποπτο χρόνο το είχαμε συζητήσει αυτό με κάποια άλλα άτομα. Φαίνεται ότι από χθες από την αρχική ομάδα του 2016 δεν υπάρχει πια κανένας».
Στα μάτια της κας Κωνσταντοπούλου φαινόμουν ως «ο ενοχλητικός»
Ο κ. Χουρδάκης ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε υπήρξε συμφωνία στο να παραδώσει την έδρα όπως ισχυρίζεται η κ. Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι ελπίζει αυτό να έγινε «εκ παραδρομής» «Δε μπορώ να ανταποκριθώ στο αίτημα» είπε, «θεωρώ ότι είμαστε φίλοι με την κ. Κ Κωνσταντοπούλου, γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια. Με αυτή μου τη θεώρηση είχα μεγαλύτερη ελευθερία να θέσω κάποια ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας, με τη λειτουργία της ΠΛΕΥΣΗΣ, με την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων, με κάποια πρακτικά ζητήματα στα οποία όχι μόνο δεν είχαν τύχη οι προτάσεις μου αλλά στα μάτια της κ. Κωνσταντοπούλου φαινόμουν ως «ο ενοχλητικός». «Όλοι τα έβλεπαν, τα συζητούσαμε κατ ιδίαν αλλά εγώ είχα το ρόλο να τα μεταφέρω» σημείωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας ως παράδειγμα αδυναμιών της ομάδας το γεγονός ότι θα έπρεπε να συναντιέται πιο συχνά η κοινοβουλευτική ομάδα.
Είμαι ο μοναδικός που σε κάθε ομιλία μου στηλιτεύω την κυβέρνηση Μητσοτάκη
«Βλέπω να διακινείται στα μέσα ότι έχω μια δεξιόστροφη στάση. Αν δείτε τα βίντεο της Ολομέλειας που είναι δημόσια και στη σελίδα της βουλής και στο κανάλι μου στο youtube, είμαι ο μοναδικός που σε κάθε μου ομιλία στηλιτεύω την κυβέρνηση
2 / 2
του Κ. Μητσοτάκη. Αν κάποιος λοξοκοιτούσε προς τα εκεί δε θα είχε αυτή την στάση» είπε, εξηγώντας πως την Παρασκευή έκανε μία δημόσια ανάρτηση στην οποία σημείωνε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι για την ΑΥΤΟ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ότι τα κόμματα δεν πρέπει να υπεισέρχονται χειραγωγώντας, ότι πρέπει να επιλέγουμε τους Άξιους ανθρώπους και «ανεξαρτήτως ποιον δήμαρχο ή περιφερειάρχη έχετε επιλέξει σίγουρα εγώ για κάποιους θα έκανα καλύτερη επιλογή..» καταλήγοντας σε μερικές επιλογές από δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που «αξίζουν την προσοχή σας» Όπως αποκάλυψε, μέσα σε αυτούς ήταν η αδελφή του που ήταν υποψήφια στην Καλαμαριά με τον νυν δήμαρχο κ. Δαρδαμανέλη, δύο παλιοί φοιτητές του στη Βέροια με τον κ. Κορωνα, στην Αθήνα με τον κ. Χαρδαλιά… Ειδικά για τον τελευταίο ο κ. Χουρδάκης τόνισε πως είχε κάνει ανάρτηση λέγοντας ότι είναι 41% τουλάχιστον ανόητος όταν έδειξε τους απόρρητους χάρτες» ενώ ισχυρίστηκε ότι τότε η κ. Κωνσταντοπούλου του είπε να «λειάνει λίγο» το κείμενο.
Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, μπήκα στη Βουλή για να προσφέρω
Ο κ. Χουρδάκης υπεραμύνθηκε της απόφασής του να διατηρήσει την έδρα τονίζοντας πως δεν «το παίρνει προσωπικά. Μπήκα στη βουλή για να προσφέρω. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου θα συνεχίσω όσο καλύτερα μπορώ συμπλέοντας ή πλέοντας δίπλα στην πλεύση» Παράλληλα εξέφρασε το παράπονό του που απασχόλησε τώρα την επικαιρότητα ενώ σε λιγότερο από 3 μήνες έχει καταθέσει όπως είπε, 22 ερωτήσεις, 5 αναφορές κι έχει μιλήσει στη Ολομέλεια και στις Επιτροπές, πάνω από 15 φορές.
Δείτε τι είπε ο κ. Χουρδάκης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ