Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης προειδοποίησαν τους Κοινοβουλευτικούς των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια απόρρητων ενημερώσεων χθες Δευτέρα ότι δεύτερο κύμα ρωσικών στρατευμάτων σε μεγάλους αριθμούς πιθανότατα θα εδραιώσει τις θέσεις της χώρας εντός της Ουκρανίας και θα μπορέσει να ξεπεράσει την ουκρανική αντίσταση, σύμφωνα με δύο άτομα που έχουν γνώση των ενημερώσεων.Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν οι ανησυχητικές από δορυφόρους χθες Δευτέρα που κατέγραψαν ότι ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων, είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα – όταν γινόταν λόγος για 27 χλμ. –, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ» στον βορρά, ανέφερε η Maxar.

Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να κυριεύσει αυτή τη στρατιωτική υποδομή καίριας σημασίας ενόψει της επιχείρησης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ