Σε τηλεφωνική επικοινωνία ήρθε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκιύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο Ρώσος ηγέτης διεμήνυσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει στην υπέρβαση της επισιτιστικής κρίσης, υπό την προϋπόθεση ότι η Δύση θα άρει κυρώσεις. Ο Πούτιν είπε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση. Είπε επίσης στον Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στην Ιταλία.
Επιπλέον, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θεωρεί αβάσιμες τις κατηγορίες ότι η Ρωσία ευθύνεται για την έλλειψη προμηθειών σε όλο τον κόσμο.

Όπως έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, η συνομιλία Πούτιν – Ντράγκι επικεντρώθηκε στις εξελίξεις της κατάστασης στην Ουκρανία και στις προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται για να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, σε ό,τι αφορά την επισιτιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις σοβαρές επιπτώσεις της, στις φτωχότερες χώρες του κόσμου.Η Μόσχα κάλεσε τη Δύση να αίρει τις κυρώσεις, οι οποίες, όπως λέει, εμποδίζουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μεταξύ εκείνων που έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τις εξαγωγές τροφίμων ως όπλο, ενώ το Κίεβο έχει πει ότι η Ρωσία έχει κλέψει εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σιτηρών σε περιοχές που έχουν καταλάβει οι δυνάμεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ