Αργά το βράδυ της Πέμπτης εκτονώθηκε η κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στα Πανεπιστήμια και τον τραυματισμό του φοιτητή ο οποίος κατά τη διάρκεια διαδήλωσης -το μεσημέρι της Πέμπτης- έχασε την ακοή του μετά από ευθεία ρίψη χημικού από αστυνομικό. Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι έγιναν εννέα προσαγωγές, από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Σήμερα οι τρεις συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια οδηγούνται στον εισαγγελέα. Πρόκειται για δύο 22χρονους και έναν 21χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, τόσο στο χώρο του ΑΠΘ, όσο και στο κέντρο της πόλης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίαςΣτις 9:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Λίγο αργότερα αναμένεται να γίνουν δύο συγκεντρώσεις από φοιτητές εντός του πανεπιστημιακού χώρου, η μία στις 10:00 στον χώρο στάθμευσης του Μαθηματικού και η άλλη στις 11:00 στην πλατεία Χημείου.

Η ΕΛΑΣ παραμένει στο ΑΠΘ για να ολοκληρωθεί η βιβλιοθήκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ