Θεσσαλονίκη πορεία στο κέντρο – Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση απευθύνουν φοιτητικοί σύλλογοι και εργατικά σωματεία Μετά τη συγκέντρωση, αναμένεται να γίνει και μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία είναι στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών στα Προπύλαια και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα. Για το λόγο αυτό προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, σε δική του ανακοίνωση, σημειώνει ότι ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και προκηρύσσει επίσης τρίωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώσεις και πορείες θα γίνουν στην Αθήνα (στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια), το Βόλο (Θόλο), την Ξάνθη (Κεντρική Πλατεία), την Κομοτηνή (Κεντρική Πλατεία), την Αλεξανδρούπολη (Δημαρχείο), το Ρέθυμνο (Δημαρχείο) και το Ηράκλειο (Πλατεία Ελευθερίας). Στην Πάτρα, το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 11:30 στην Πλατεία Αγ. Γεωργίου, ενώ στα Χανιά στις 13:00 στη Δημοτική Αγορά.

Στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, μέλη της ΕΔΥΕΘ, καλούν σε διαμαρτυρία προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ