Σημαντικές ειδήσεις από την ημερίδα της ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόρασης
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ø ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ:ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.
Ø ΥΦ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Χ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ HOT SPOT ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Ø ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΙΑΣ ΝΔ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ
Ø ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: ΑΛΑΓΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΟΡΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ
Ø ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Β ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ: ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Ø ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ Λ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ: ΑΝΑΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
Ø ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Ø ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΑΣΠ ΕΥΘΥΜΗΣ ΛΕΚΚΑΣ: ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ 45000 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΕΔΙΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Ø ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΓΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ DRONES
Ø ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ: ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ DRONES ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Ημερίδα που διοργάνωσε η Βεργίνα TV με θέμα «Πολιτική Προστασία και Ενεργειακά ζητήματα». Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών και μίλησαν υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι από ολόκληρη την Ελλάδα

2 / 2
Την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων έναντι των φυσικών καταστροφών προκειμένου να δημιουργηθούν πόροι για την αντιμετώπισή τους, προανήγγειλε μιλώντας από το βήμα της Ημερίδας με θέμα «Πολιτική Προστασία και Ενεργειακά Ζητήματα» που διοργάνωσε η Βεργίνα Τηλεόραση, ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη για αναδιάρθρωση της Πολιτικής Προστασίας και στον καταμερισμό αρμοδιοτήτων , ενώ συμπλήρωσε ότι οι πόροι για την εκτέλεση μεγάλων έργων δεν επαρκούν.
Στην ημερίδα μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας ανακοινώνοντας ότι στα μέσα Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί άσκηση με ρεαλιστικό σενάριο στην Περιφέρεια Κρήτης με τη συμμετοχή 12 υπουργείων και 40 φορέων του νησιού, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο αντισεισμικός έλεγχος 45.000 δημόσιων κτηρίων της χώρας.
Τις εργασίες της Ημερίδας κήρυξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ Θεόφιλος, ενώ ο διοργανωτής της δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές όπως τα drones μπορούν να δώσουν λύσει σε θέματα Πολιτικής Προστασίας
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκδήλωση ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος «η Ελλάδα είναι το hot spot της κλιματικής κρίσης»
Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη η Κλιματική Κρίση έχει προκαλέσει την ένταση των ανέμων και των κυμάτων, γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη για επανασχεδιασμό όλων των λιμενικών εγκαταστάσεων της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ