Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Συνδέσμων παρουσία του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονικης, Βούλας Πατουλιδου, του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και του βουλευτή Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννη Αμανατίδη.

Α. Τζιτζικώστας: Όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την αναγνώριση της Γενοκτονίας

«Η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας τιμά και θα τιμά πάντα την μνήμη των 353 χιλιάδων αθώων ψυχών Ελλήνων του Πόντου που βασανίστηκαν κι σφαγιάστηκαν κατά τη γενοκτονίας των Ποντίων. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε το φωνή μας με τη δική σας όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, το δίκαιο που δεν είναι άλλο από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. Μόνο έτσι θα αναπαυθούν οι ψυχές των αθώων θυμάτων και μόνο έτσι θα μπορέσουμε κι εμείς ως νέοι Έλληνες, ως σύγχρονη Ελλάδα να προχωρήσουμε μπροστά στο λαμπρό μέλλον που μας περιμένει. Θέλω να συγχαρώ την ομοσπονδία για τις διοργανώσεις όλων των τελευταίων ετών που υπενθυμίζουν και υπογραμμίζουν την ανάγκη για αναγνώριση και μα ζητήσω από όλους μας ενωμένοι να δώσουμε το επόμενο διάστημα τη μάχη αυτή. Και είμαι βέβαιος όπως πάντα συμβαίνει ότι το δίκαιο θα κερδίσει. Το φως θα κερδίσει το σκοτάδι.», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Τζιτζικώστας.

Β. Πατουλίδου: «το “θεριό” έχει πληγωθεί»
Συναισθηματικά φορτισμένη η κ. Πατουλίδου τόνισε από πλευράς της πως η αναγνώριση της Γενοκτονίας θα επιτευχθεί «όταν δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που δεν θα ξέρει τι συνέβη εκεί» και συμπλήρωσε πως «το “θεριό” έχει πληγωθεί. Γιατί ενώ ήθελε μα παρουσιαστεί ως θύμα δεν μπορεί, δεν του βγαίνει. Αναγνωρίστηκε η Γενοκτονία των Αρμενίων, η οποία συντελέστηκε ταυτόχρονα σχεδόν με την Γενοκτονίας των Ποντίων. Η ιστορία μας είναι βαριά, είναι δυνατή και δικό μας χρέος, κληρονομιά και περηφάνιας μας μα την τιμούμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ