Γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω την πανδημία και προχωράμε για ένα λαμπρό μέλλον» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, όπου θα δημιουργηθεί νέα μαρίνα.

«Θα ήταν αδικία δήμος Θερμαϊκού να μείνει πίσω και να μην απολαύσει ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της περιοχής και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής υπογράμμισε πως αναμένεται να γίνουν «τουλάχιστον 200 θέσεις σκαφών με παράλληλη αξιοποίηση του αλιευτικού». Παράλληλα τόνισε πως στις προθέσεις του υπουργού είναι η αξιοποίηση της ακαδημίας Ναυτικού που υπάρχει στο Δήμο.

Ο προϋπολογισμός του έργου θα καταρτιστεί αφού προηγηθούν οι μελέτες για τις οποίες υπάρχει ήδη ένα ποσό έως 2. εκ. και σύμφωνα με τον Γεωργιάδη το έργο είτε θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, είτε στο νέο ΕΣΠΑ. «Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό λιμάνι για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε γενικότερα τις ανάγκες που έχει η Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο η Θεσσαλονίκη» τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, ερωτηθείς για την μαρίνα Καλαμαριάς, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «εμείς είμαστε υπέρ του να γίνει το έργο αυτό. Εφόσον ο δήμος θέλει να το κάνει και θα είναι καλό για την κοινωνία πιστεύω πρέπει να γίνει» σχολίασε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ