Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Πελώνη ξεκαθάρισε ότι το άνοιγμα των δραστηριοτήτων «θα εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων». «Δώσαμε έναν οδικό χάρτη για το ποια είναι η επόμενη μέρα όταν μπορέσουμε να μειώσουμε το επιδημιολογικό φορτίο, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα πάντα είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης της πανδημίας», συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Σχετικά με το αν μπορεί να γίνει παρέλαση την 25η Μαρτίου στην Ελλάδα σημείωσε ότι «υπάρχει μία συγκεκριμένη οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα», χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

«Υπάρχει μεγάλη μεταδοτικότητα λόγω του καιρού και λόγω όλων αυτών των συγκεντρώσεων», σημείωσε και απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε την Τετάρτη ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown στην αγορά και επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από τον Απρίλιο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως «αν η πανδημία καλπάζει το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται», ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει χθες πως η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει στις 22 ή στις 29 Απριλίου, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊόυ.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ