Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης έναντι της ενεργειακής ακρίβειας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πρόσφατα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιδότηση τους λογαριασμούς ρεύματος, τόνισε σε συνέντευξή του στη Βεργίνα τηλεόραση και στον δημοσιογράφο της εκπομπής “σχολιάζοντας την επικαιρότητα “,Στέργιο Καλόγηρο ,ότι «συνεχίζουμε για έκτο μήνα τη στήριξη των νοικοκυριών».«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δεσμεύθηκε ακόμα ο Υπουργός.
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «7 στα 10 νοικοκυριά καταναλώνουν έως 300 κιλοβατώρες το μήνα και σε αυτά καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης, δίνοντας επιδότηση 39 ευρώ, ποσό που ανεβαίνει στα 51 ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «1,5 εκατομμύρια πολίτες υπάγονται στο κοινωνικό τιμολόγιο, άρα έχουν μεγαλύτερη επιδότηση και στήριξη, ενώ προσθέτως 1 εκατομμύριο πολίτες παίρνουν και επίδομα θέρμανσης, έχοντας κι άλλη στήριξη έναντι της ενεργειακής κρίσης».Ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι «θα χορηγηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών».
Δείτε την συνέντευξη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ