Aκροβασίες επιβίωσης πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης με τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν να καθίστανται σχεδόν…απαγορευτικές.

Έρημα καταλύματα με πληρότητες τραγικές και τζίρους στα τάρταρα σφίγγουν τη θηλιά για τους ξενοδόχους που αντικρίζουν με μελανά χρώματα το μέλλον και την βιωσιμότητα των μονάδων τους. Ο Φεβρουάριος έκανε και αυτός ποδαρικό με το…αριστερό «βάζοντας μέσα» ακόμη περισσότερο τα ξενοδοχεία της πόλης που εκπέμπουν SOS, επιδιδόμενα σε έναν μαραθώνιο επιβίωσης, με αβέβαιη έκβαση.Σε αυτό το…περιοριστικό πλαίσιο η εικόνα για το πόσα είναι τελικά τα ξενοδοχεία που ανοιγοκλείνουν είναι ακόμα θολή, καθώς κάποια ανοίγουν για λίγο, στις περιπτώσεις που έχουν κρατήσεις για παράδειγμα από κάποιο γκρουπ, και μετά την αποχώρησή τους ξανακλείνουν. Ο αριθμός αυτών που κλείνουν και το χρονικό διάστημα που παραμένουν σε «εθελοντικό» lockdown μεταβάλλεται ανάλογα με το τι αποφασίζει ο επιχειρηματίας.Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης είναι χαμηλότερη κατά 15% έως 20% σε σχέση με αυτή στην Αθήνα.

Mε την τουριστική σεζόν να…κοντοζυγώνει οι ξενοδόχοι ελπίζουν να έχει ομαλοποιηθεί σε κάποιο βαθμό η κατάσταση για να ρεφάρουν όσο αυτό είναι δυνατόν τις τρομακτικές απώλειες που έχουν υποστεί ενώ ποντάρουν και στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.Στα 5,48 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο συνολικός των ελληνικών ξενοδοχείων το 2021, μειωμένος κατά 35% σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο του 2019. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), με τίτλο: «Οι επιδόσεις των ελληνικών ξενοδοχείων το 2021».

H έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κατά το διάστημα 22 Νοεμβρίου- 31 Δεκεμβρίου 2021, είχε ως δείγμα 1.122 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.Σημειώνεται πως τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας παρουσιάζουν μεσοσταθμική μείωση του τζίρου κατά 57% σε σχέση με το 2019. Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ